Inklapbare spiegels

De jaren 1950 brachten ons niet alleen niervormige tafels en cocktailstoelen. Ook een decoratieve inklapbare spiegel in de gang, badkamer of slaapkamer was onmisbaar voor een stijlvolle woninginrichting. Minimalistische wandspiegels met achtergrondverlichting of met smaakvolle motieven zijn weer helemaal in de mode. Meer...


Personaliseer uw inklapbare spiegel

Een vouwspiegel is bijzonder geschikt als badkamerspiegel of als kapspiegel. In deze laatste variant kan hij heel mooi worden gebruikt in combinatie met een kaptafel als alternatief voor de traditionele montage boven de wastafel. U kunt de breedte van de spiegel het beste aanpassen aan de breedte van de wastafel of kaptafel om een harmonieus geheel te creëren.

Met behulp van onze configuratoren in de Spiegel21 shop kunt u uw eigen designspiegel samenstellen en direct online bestellen. Elke bestelling doorloopt een uitgebreide bestelcontrole en bij vragen nemen wij direct telefonisch of per e-mail contact met u op. Onze hoogwaardige vouwspiegels worden op maat gemaakt. Als u een spiegels met lamp voor uw badkamer of slaapkamer online wilt kopen tegen een eerlijke prijs, ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden u de volgende configuratiemogelijkheden:

 • Hoogte / breedte
 • Breedte per spiegelelement
 • Spiegeling aan beide zijden
 • Ophangplaten: Standaard (los), Standaard (voorgemonteerd), Profi-Plus-Set (los)
 • Zij-afdichtingen aan de zijkanten of rondom
 • Leglank: helder glas, mat glas
 • Analoge of digitale klok
 • Spiegelverwarming: tuimelschakelaar of touch-sensor
 • Stopcontact: 1 of 2, kleuren: zwart, chroom
 • Facet optioneel (10 - 60 mm, afhankelijk van het type)
 • Bluetooth-luidspreker
 • Make-upspiegel met vijfvoudige vergroting

 

Vouwspiegel met LED-verlichting: altijd een blikvanger

Voor de verlichte driedelige vouwspiegels heeft u ook een ruime keuze aan verlichtingsopties. Energiebesparende LED-strips met neutraal wit, warm wit of koud wit licht zorgen voor een eigentijdse verlichting van de inklapbare spiegel. Dit type verlichting is niet dimbaar. Warm wit is een gelig-roodachtig licht dat een zeer gezellig effect heeft. Neutraal wit werkt onopvallend, vriendelijk en uitnodigend en zorgt voor een positieve stemming. Koud wit is intens en koel van kleur. Kleuren worden hier dan ook bijzonder realistisch weergegeven. U kunt kiezen tussen een tuimel- of touch-sensor of u kunt kiezen voor de dubbele touch-sensor.

Moet het licht rood, blauw of roze zijn? Dan heeft u de mogelijkheid om RGB-LED's met rode, blauwe en groene LED's te laten installeren. Met de afstandsbediening kunt u kiezen uit 15 kleuren plus wit en ook het licht dimmen. Bij verlichte vouwspiegels kunt u kiezen uit de volgende extra's:

 • Verschillende lichtkleuren
 • Sensor-/schakelaars voor het licht
 • Verlichte make-up spiegel
 • LED-strip ook beschikbaar in dubbele uitvoering
 • Wastafelverlichting

Als de door u gekozen badkamervouwspiegel een verlichte strook of vlak aan de onderkant heeft, is de wastafelverlichting praktisch geïntegreerd. Bij een badkamerspiegel die aan de bovenkant en/of aan de zijkant verlicht is, kan de wastafelverlichting op verzoek aanvullend worden geïntegreerd.

Vouwspiegel - niet alleen voor de badkamerwand

Vouwspiegels worden traditioneel gebruikt in de badkamer en boven de kaptafel in de slaapkamer: Maar de mogelijkheden voor het gebruik van vouwspiegels zijn hier niet tot beperkt. Als u bijvoorbeeld wilt dat uw wandspiegel inklapbaar is, leveren wij spiegels vanaf een breedte van 40 cm tot maximaal 250 cm - u kunt dus het gewenste formaat kiezen, afhankelijk van wat het beste in de beoogde ruimte past. U geeft de breedte en hoogte exact aan: Wij kunnen met u meedneken over de geschikte keuze. Houd er echter rekening mee dat de afmetingen - ondanks de uiterste zorg bij de productie - +/- 2-3 mm kunnen afwijken, aangezien het om op maat gemaakte, unieke stukken gaat. De zijpanelen van de drievoudige spiegel kunnen tussen 15 en 40 cm breed zijn. Vier stevige, glanzend verchroomde scharnieren van 180° zorgen voor een veilige bevestiging. De zijspiegels kunnen volledig worden ingeklapt.

De inklapbare elementen zijn standaard aan de voorzijde gespiegeld. U kunt echter ook kiezen voor de aan beide zijden gespiegelde versie om een unieke blikvanger te creëren.

 

Een groot aantal uitrustingsmogelijkheden voor uw vouwspiegel

Onze op maat gemaakte vouwspiegels kunnen op dezelfde manier worden uitgerust als "normale" badkamerspiegels: ze kunnen desgewenst worden voorzien van een stopcontact en een lichtschakelaar - hetzij als verborgen tuimelschakelaar of als schakelaar aan de voorzijde van het spiegeloppervlak. Zij-afdichtingsprofielen zijn voor alle modellen verkrijgbaar in drie verschillende afwerkingen: Geanodiseerd aluminium met een mat oppervlak of geborsteld oppervlak, en een variant van lichtdoorlatend kunststof. De verlichting wordt verzorgd door smalle LED-strips die de gesatineerde oppervlakken van de spiegel van achteren en indirect ook de wand verlichten - en zo het geheel sfeervol in scène zetten. Als u waarde hecht aan indirecte verlichting en de wand van boven, onder en/of van opzij wilt verlichten, kies dan voor de doorschijnende kunststof zij-afdichtingen.

 

Verdere extra's verfraaien uw vouwspiegel

Een mooie make-up spiegel geeft uw inklapbare spiegel net dat beetje extra en helpt u, dankzij vijfvoudige vergroting, bij het aanbrengen van make-up, het doen van uw haar of het scheren. U zult ook te spreken zijn over onze grote keuze aan moderne en praktische spiegelverlichting, die perfect kan worden gecombineerd met onze spiegels. Met een glazen legplank creëert u een extra elegante blikvanger. Deze is optioneel verkrijgbaar tot een lengte van 180 cm. De glazen plank is 10 cm diep en heeft een maximaal draagvermogen van 50 kg. Bovendien kan in de wandspiegel een klok met digitale wijzerplaat worden geïntegreerd of een analoge klassieke klok worden verwerkt. Bij gebruik als klapspiegel in de badkamer kan een spiegelverwarming nuttig zijn, om beslaan van het glas tegen te gaan.

 

Spiegel21: Hoogwaardige badkamerspiegels en meer

Als uw expert voor badkamerspiegels bieden wij u een grote keuze aan verschillende spiegels die niets te wensen overlaten. U vindt bij ons spiegels met lamp, ronde spiegels of ook diverse grote wandspiegels waarmee u ook uw hal en uw slaapkamer kunt upgraden. Zo kunt u alle kamers in uw huis verfraaien met ons ruime assortiment en vertrouwen op ons professionele advies. Onze hoogwaardige kristallen spiegels overtuigen door hun tijdloze elegantie: u zult gegarandeerd blij zijn met uw individueel samengestelde spiegel.

Vragen en antwoorden over vouwspiegels

In welke 📏 maten zijn uw vouwspiegels verkrijgbaar?

Vouwspiegels zijn verkrijgbaar vanaf slechts 40 cm breed (afmeting voor de middenspiegel) tot 250 cm. De vouwelementen kunnen tussen 15 cm en 40 cm breed zijn.

📌 Wat is het voordeel van een vouwspiegel?

Met een inklapbare spiegel kunt u uzelf van opzij bekijken. Door de optionele dubbelzijdige spiegeling van de spiegeloppervlakken kunt u uzelf ook prachtig bekijken als de spiegel gesloten is.

Bekijk nu de vouwspiegel! }

Je hebt gelezen: Vouwspiegel kopen | op maat gemaakt